Musical Fest Edirne 2009


"Trakya Bölgesinin en büyük acık hava etkinliği Musical Fest kapılarını açıyor." Biz de orada olacağız.. Gelişmeler yarına..

Derken bir iptal haberi geldi. Henüz geleceğe dair bir haber yok olursa burdan iletirim.

Yorumlar

Unknown dedi ki…
MUSİCAL FEST 09 EDİRNE'YE İLİŞKİN EL YAPIM PRODÜKSİYON
BASIN AÇIKLAMASI (Özet)

9 Ekim Cuma günü Edirne Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nihat GÜZELHARCAN tarafından Kırkpınar Stadyumu'nun Festivale açılması için gereken miktarın mesai saatleri içerisinde belediye veznesine ödenmesi talebi tarafımıza iletilmiştir.Ancak festival başlangıcının 09Ekim'den 10Ekim'e ertelenmesi kapı girişi bilet satışlarının yapılamamasına dolayısıyla stad kira ücretinin toplanamamasına neden olmuştur. Durumu düzelmek için belediye görevlileri ile yaptığımız görüşmelerde ödeme tarihi 09 Ekim 17:00'den 10 Ekim 12:00'ye sözlü olarak alınmıştır, ancak El Yapım Prodüksiyon ödemenin 10 Ekim akşam saatlerinde yapılacağını bildirmiştir. 10 Ekim saat 06:00'da Kırkpınar Stadı'nın kapıları açılmış ve festival için stat düzenlemeleri yapılmaya başlanmıştır. El Yapım Prodüksiyon yetkilileri erken saatlerde Edirne Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nihat GÜZELHARCAN ile görüşüp Belediyenin kararlarını netleştirmeleri, tanınan sürede ödeme yapılamayacağını, kararlarına göre festivalin iptal edilebileceği söylemiş olup, net karara göre iptal veya erteleme yoluna gitmeyi sunmuştur. Edirne Belediyesi her şeye rağmen kapıları açıp sahnenin kurulmasına, Sponsor Firmaların Festival Materyallerini kurmalarına izin vermiştir. El Yapım Yetkilileri, Kırkpınar Stadyumunu Festivale Hazırlarken görüşmelere devam etmiş, tekrar ve tekrar 10 Ekim 17:00'den önce ödeme yapamayacaklarını Nihat GÜZELHARCAN ‘a iletmişlerdir. Edirne Belediyesi zamanın kısıtlı olmasını bilmesine rağmen kararını açıklamayıp Festivalin gerçekleşeceği tavrını yaratması ile sahnenin kurulmasına ve sanatçıların yola çıkmasına neden olmuştur. Festivalin başlaması için her şey hazır iken Edirne Belediyesi alanın elektriklerini keserek ve alanın boşaltmasını isteyerek olumsuz kararını açıklamıştır. Yaptığımız tüm görüşmeler sonuçsuz kalmıştır.

El Yapım Prodüksiyon 10 Ekim saat 13:00 itibariyle Festivali erteleme hakkına sahip olmasına rağmen iptali kararını almıştır. Festivalde sahne alacak sanatçıların bir kısmı Belediyenin kararını bildirmemizle geri dönüşlerini gerçekleştirmış, bir kısmı ise Edirne’ye giriş yaptıkları ve olayın tirajını öğrenmek istedikleri için Festival alanına gelmişlerdir. El Yapım Prodüksiyon, Edirne Belediyesinin Etik Kurallara uymayan ve El Yapımı Maddi - Manevi büyük bir zarara uğratan bu profesyonellik dışı hareketine anlam verememiştir. Kırkpınar Festivalinden stat kirası olarak cüzi bir miktar alınması, Musical Fest 09 Edirne'den çok daha yüksek bir kira beledi talep edilmesi kafalarımızda soru işaretine neden olmuştur.
Elimizde olmayan nedenlerden dolayı festivali gerçekleştiremediğimizden itibarımızın manevi kaybı büyüktür.

EL YAPIM PRODÜKSİYON

Popüler Yayınlar