16 Kasım 2009 Pazartesi - Gribal ve Tribal Enfeksiyon!


Domuz gribini başlatan sen misin yoksa küçük Mickey?!

- Grip tüm ülkeyi sarmış durumda. Özellikle H1N1 virüsünün yarattığı grip yani halk arası tabiriyle "Domuz Gribi" ölümcül özellik taşıdığından daha da dikkat edilmesi gereken bir hastalık. Ancak sokaktaki vatandaşa sorsanız 10 kişiden ancak 1,2 tanesi aşı olmuş veya yakın zamanda vurulmayı düşünüyor. En büyük risk grubu 25-44 yaş arası olduğu söyleniyor. Kronik rahatsızlığı olmadığı halde bu şekilde ölen insan sayısı 40'ı bulmuş. Ama aşı olmayı düşünmüyoruz. İlginç.

- Maske satışları patlamış tabi doğal olarak. Maske demişken zamanında 4 büyüklerin kabusu olmuş  G.antepspor'un "maskeli" eski golcüsü Antonio De Nigris vefat etmiş. Sebep kalp krizi deniliyor. Bir haftadaki ikinci futbolcu ölümü (bknz. Enke). Türkiye'de sağlığı açısından forma giymesi yasak olan bir oyuncuymuş. Larissa nasıl oynar raporu vermiş akıl alacak gibi değil. Futbolun başı sağolsun..

- Ziraat Türkiye Kupası'nda Galatasarayım'ın rakipleri B Grubunda Denizli Belediye, Trabzonspor, Ankaragücü ve Orduspor olmuş. Orduspor ligde istediği sonuçları alamayan açıkcası iyi de futbol oynayaman bir takım. Denizli Belediye 2. Lig 2. Klasmanda mücadele ediyor. Grubunda son sırada yer alıyormuş. Ligdeki Ankaragücü yenilgisini unutturmak isteyecektir Rijkaard'ın talebeleri. 27 Ocak'ta Ankara 19 Mayıs'ta oynanacak olan maçta tribündeki yerimi almayı düşünüyorum. Ankaralı UltraAslanlarla kucaklaşmayı özledim.


- Basketbol'da bir klasik gerçekleşti. Kısıtlı kadrosuna rağmen güçlü Fenerbahçe Ülker'i Abdi İpekçi'de devirmeyi başardı aslanlar..  Çıkan olaylara Fenerbahçe yönetiminin gösterdiği tepkiye karşılık Galatasaray yönetiminden sille tokat bir açıklama gelmiş. Bu arada tribünde yerini alan Akın ve Andı'ya da ayrıca teşekkür ediyorum. Bu tarihi güne tanıklık edip takımı yanlız bırakmadıkları için..

Yorumlar

Popüler Yayınlar